PKN
Protestantse wijkgemeente Fenix/Goede Herder
 
Liturgisch bloemschikken Liturgisch bloemschikken

 
Liturgisch bloemschikken
Iedere zondag staat er in de kerk een boeket bloemen, onderdeel van de liturgie.
De bloemen zelf getuigen van leven en van al het mooie in de schepping. Bloemen zijn in onze samenleving zowat overal aanwezig. Niet enkel bij vrolijke en dankbare  gelegenheden, maar ook in donkere tijden en bij rouw geven bloemen troost.  Daarom horen ze ook thuis in al onze vieringen.
Het boeket bloemen wordt met een groet van de gemeente na de viering door een gemeentelid  bezorgd bij een gemeentelid of een gezin datwel wat extra aandacht kan gebruiken.
Voor bijzondere diensten worden liturgische schikkingen gemaakt, bijvoorbeeld rond Advent, Kerst , de Veertigdagentijd en Pasen. De mooie symbolische betekenis daarvan ervaren we als een verrijking van onze erediensten.
Omdat de kerk nu tijdens de veertigdagen periode in gebruik is voor de voorstelling van Ûnder de Toer,  is er op de eerste 5 zondagen in deze veertigdagentijd geen ruimte voor een schikking.
Maar met Palmpasen, de 6e zondag in de veertig dagen tijd en de daarop volgende Goede of Stille Week en voor het Hoogfeest van Pasen zijn er wèl weer schikkingen met symbolische verwijzingen naar de betreffende vieringen.
                                                                                              Commissie Liturgisch bloemschikken


 

 
Voortgang fusie wijkgemeenten Voortgang fusie wijkgemeenten

Informatie fusie van de drie wijkgemeenten.

lees meer »
 
Aanhaken - verbinden Aanhaken - verbinden

Leeuwarden doet mee met de actie om Grootste Gehaakte Deken Ter Wereld te maken. Dit moet leiden tot een plekje in het Guiness Book of Records.

Tijdens de Passion is in de Grote Kerk op 1 dag een deken gehaakt  in het kader van ‘aanhaken en verbinden’.  Ja zeker, ook de dominee haakte mee!

Meer weten?
of bel of mail:
Greetje Feenstra-Reeder,
T. 058 2139588
E.

 
 
 
Nieuwe website: www.jacobijner.nl

Nieuwe website: www.jacobijner.nl

 
Ringleiding
   


In de Grote Kerk  is op diverse plaatsen ringleiding aanwezig. In de kerk is de ringleiding altijd in werking, maar in het koor van de kerk  is geen, of zeer weinig ontvangst. meer
 
Tekengrootte aanpassen
AAA   CTRL+/-
meer
 
Contact

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.